Το Berbere είναι το βασικό μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην Aιθιοπική κουζίνα. Είναι μια μεγάλη προσθήκη στην κουζίνα σας που θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε το πιο βαρετό πιάτο, σε κάτι το εξαιρετικό!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το Berbere
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριγωνέλλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μοσχοσίταρου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι ολόκληρο
- 6 λευκούς λοβούς κάρδαμο
- 4 ολόκληρα γαρίφαλα
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένες νιφάδες κρεμμύδι
- 5 αποξηραμένα τσίλι de Árbol, σε μικρά κομμάτια
- 3 κουταλιές της σούπας πάπρικα
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Παρασκευή
- Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε: κόλιανδρο, τριγωνέλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, κάρδαμο, και τα γαρίφαλα.
- Ψήνουμε τα μπαχαρικά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 4 λεπτά.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μύλο μπαχαρικών, προσθέτουμε τις αποξηραμένες νιφάδες κρεμμυδιού και αλέθουμε πολύ καλά.
- Τέλος, βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε την πάπρικα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την πιπερόριζα, και την κανέλα.
Το μίγμα μπορεί να διατηρηθεί σε ένα αεροστεγές δοχείο έως 6 μήνες.