Το Κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της κινεζικής μαγειρικής. Είναι ένα πικάντικο μείγμα που δίνει στα πιάτα μας ένα ισορροπημένο
χτύπημα γλυκιάς, αλμυρής, πικρής και ξυνής γεύσης.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το Κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών
- 2 κομμάτια ολόκληρα αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
- 1 ξυλάκι κανέλα, σπασμένο σε μερικά κομμάτια
Παρασκευή
- Σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε το γλυκάνισο, το πιπέρι, το γαρίφαλο, τον μάραθο, και το κόλιανδρο.
- Ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και ανακατεύουμε τους σπόρους κατά καιρούς για να μην καούν.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέστουμε τους ψημένους σπόρους και την κανέλα σε ένα μύλο μπαχαρικών.
- Αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή σκόνη.
- Τέλος, αποθηκεύουμε το μίγμα μας σε ένα αεροστεγές βάζο μακριά από φως.